Bestemming: Weg van het conflict

Radio 5:

De wereld zit vol met conflicten. Volgens Chiquita Welmerink, moeder, mediator, trainer en coach, kunnen de meeste conflicten de wereld uit als we het juiste perspectief op onszelf en de ander zouden hebben. Bestaat er een mogelijkheid om conflicten op te lossen zonder dat mensen elkaar tot slachtoffer maken? Het magistrale hindoe-epos, de Mahabaratha, waar de Bhagavad Gita deel van uitmaakt, laat zien hoe de mens Arjuna zijn bestemming kan vinden dwars door conflicten heen.

Beluister de uitzending hier

In deze uitzending van de bestemming een gesprek met Chiquita Welmerink. Volgens haar zouden we veel makkelijker bij onze menselijke bestemming kunnen komen als we conflicten achter ons zouden laten. Chiquita vraagt zich af hoe machteloosheid werkt in conflicten of onveranderlijke situaties, blokkerende relaties of communicatie. Wat is de impact van machteloosheid op het welzijn?

Transformatie is het doel van Chiquita.  Verander je perspectief en je kunt op weg gaan naar echte tevredenheid. Op naar het gevoel waarbij “het kwartje valt”, waarbij ruimte ontstaat waarin alles oplosbaar blijkt. Nieuwe mogelijkheden en keuzes die tevredenheid schenken en negatieve energie verdwijnt. En het mooie is dat je daarin onafhankelijk bent van de ander. In plaats van te vluchten of te vechten, los je het op. Je begrijpt elkaar (ineens), de ander en vooral ook jezelf. Het gevoel van machteloosheid, frustratie, boosheid of verdriet is verdwenen.

Delen via:
comments powered by Disqus