OHM: Het geheim van Kriya Yoga

NED 2:

Kriya Yoga heeft een wetenschappelijke grondslag en is gebaseerd op de beheersing van je ademhaling.

Het beheersen van je ademhaling heeft als uiteindelijke resultaat ook de beheersing van je stemmingen, en dit kan weer leiden tot diepe rust en een gebalanceerd leven.
In deze uitzending kijken we naar de effecten van Kriya Yoga en de beoefening hiervan.

Door de beoefening van Kriya Yoga ontwikkel je zowel je lichaam als je geest. De technieken van Kriya Yoga zijn nog nooit eerder in boeken beschreven. Het is eeuwenlang altijd doorgegeven van meester op leerling.

In het boek ‘een autobiografie van een yogi’ van Paramahansa Yogananda staat wel wat beschreven over Kriya Yoga. Hij was namelijk degene die Kriya Yoga introduceerde in het Westen.

Een van de opvolgers van Yogananda is Swami Prajnanananda, hij komt jaarlijks naar het Kriya Yoga centrum in Sterksel (Noord-Brabant) om daar yoga- en meditatielessen en lezingen te geven. In de uitzending legt hij uit hoe belangrijk het is om langzaam en bewust adem te halen. En doet voor hoe je Kriya Yoga makkelijk dagelijks toe kan passen in je leven.

Uiteraard praten we ook met Kriya Yoga beoefenaars en zij vertellen hoe alles in het leven gemakkelijker voor ze is geworden sinds zij Kriya Yoga beoefenen. Zij vertellen hoe het hun gezondheid en innerlijke rust ten goede komt en hoe alles zich ‘vanzelf’ lijkt op te lossen.

Delen via:
Bekijk of luister het fragment
comments powered by Disqus