Afscheid


In de uitzending over Karma speelde in de actualiteit net het verhaal van Joran van der Sloot, die in de auto was ontmaskerd. Wij zouden ook een sketch opnemen in een auto. Aan mij de taak om een Range Rover Sport te regelen die donkerblauw was. Zoeken zoeken zoeken, uiteindelijk was het een collega gelukt om dezelfde auto te huren waar Joran van der Sloot in zat. Op de opnamedag moesten we met z’n allen in de auto. Die Range Rover Sport was toch niet zo ruim dan je dacht, cameraman voorin, geluidsman achterin de kofferbak (dit was een open ruimte) en dan moest er naast Anil en Narsingh nog een tweede cameraman op de achterbank, maar omdat drie grote kerels niet paste op de achterbank, was ik de klos. In een keer was ik van productie veranderd in cameravrouw. Zaten we dan met zijn zevenen in de auto en lachen lachen….

Leukste clip:
De leukste clip was zonder meer ‘Nooit meer broodje kaas’. Als ik aan de tekst denk dan word ik al gek, want iedereen werd gek van de tekst. Maar de clip was echt leuk met alle die kleuren en vooral ook de dansers. En complimenten voor onze acteurs en actrices die op moment doodziek waren, maar toch hun rol speelden.

Leukste onderwerp:
Het leukste onderwerp vond ik Karma. Bij dit onderwerp had ik echt het gevoel dat we iets abstracts heel concreet hadden gemaakt. Daarnaast vond ik orgaandonatie een mooi onderwerp. Een mooi verhaal van een jongen die een nier had gekregen van zijn broer. En dat heeft me zelf erg doen nadenken. En de heftigste uitzendingen waren die over incest en huiselijk geweld. De reacties die de uitzending over incest los heeft gemaakt, daar krijg ik nog steeds kippenvel van.

Grootste blunder
In de uitzending over de Hindoegeschriften had ik het voor elkaar gekregen om 50 man publiek te regelen die zondagochtend om 8.00 uur (!) in de studio in Amsterdam moest zijn. Iedereen was druk bezig om het publiek te verzamelen, dat we in een keer dachten waar zijn eigenlijk onze gasten eigenlijk die vandaag zullen spreken. Bleek dat zij helemaal niet waren uitgenodigd! Zij hadden 1 keer in mailtje gelezen dat de opnamen ongeveer van 13 tot 17 uur zouden duren. Iedereen dacht van elkaar dat zij de sprekers hadden uitgenodigd, oeps!
Uiteindelijk hebben we de opnamen helemaal om moeten gooien en zijn we begonnen met het opnemen van alle muziekstukken. En later alle gesprekken, was niet echt een leuke show voor het publiek om bij te wonen, maar goed het was even niet anders.

Hoogtepunten: Chatney Hindoejongerendag 2009 & 2010
De Chatney Hindoejongerendagen waren natuurlijk mijn hoogtepunten. Dit waren projecten waarin ik vooral mijn vaardigheden (o.a. stressbestendigheid) kon testen. Het was vooral leuk om met jongeren bij elkaar te komen en stil te staan bij het Hindoeïsme. Het Hindoeïsme is iets waar je als jongere trots op kunt zijn, dat was vooral de boodschap die we mee wilden geven tijdens deze dagen. Het was leuk om in 2009 het wiel uit te vinden en in 2010 een grote verbeterslag te maken en een topevenement neer te zetten!

Vreemdste reactie
Na onze programma’s krijgen we vaak reacties die we natuurlijk altijd netjes proberen te beantwoorden. Eén keer hadden we in een sketch een hond. Deze hond hadden we gewoon geleend bij een café om de hoek waar we aan het draaien waren. Nadat de uitzending was geweest belde een mevrouw mij op, omdat ze graag wilde weten waar we die hond vandaan hadden, want zij wilde graag een puppie van die hond, want haar vroegere hond was precies zo één en ze wilde weer zo’n hond. Bijna een huilende mevrouw aan de lijn, toen ik haar vertelde dat we die hond gewoon ergens hadden geleend.

Nou, ik denk dat ik in die vijf jaren heel wat heb geleerd. En met heel veel mensen heb mogen werken. Bij deze wil ik even wat namen noemen van mensen die jarenlang achter de schermen aan Chatney.nl hebben meegewerkt. Mario van Zijst van Netwerk.CC met daarbij Guusje, Tess, Riske, Misja en ook Majke. Cameraman en – vrouw Lotte en Bert.

Guus Pengel, die altijd de meest geniale teksten schreef van alle liedjes en sketches. Stef en Damon, zij verzorgden het geluid. Arfana verzorgde altijd de make-up en alle kleding voor in de sketches en zij zorgde ook altijd voor de lekkere muffins (en dan natuurlijk meer chocola dan vanille). En natuurlijk onze acteurs en actrices, Anil Jagdewsingh, Cheryl Asruf en Jimmy Roemer (die altijd de meest vervelende rollen moest spelen). Onze zangers en zangeressen: Rachel Jadoenandansingh, Sharla Sookha, Brahma Ramsodit, Rajesh Bindraban AKA Original Shadon (die we zelfs als Boy George mochten verkleden) ArunA Autar, Sandjay Baldan AKA Mr. Black, Indroniel Roy, Berry Damrie, en nog vele anderen! En natuurlijk onze huisband Mahaveda met Radjesh Bisoen, Danny Fuljahri, Anil en Soeshiel Sharma en Nauwshaad Abdoelgafoer. Allemaal heel erg bedankt voor de samenwerking!

En natuurlijk is dit niet voorbij. Wij werken aan andere projecten. Jullie zien ons weer bij Holi 2011! En het jongerenprogramma gaat ook nog steeds door vanaf februari neemt een nieuw team het over, met een iets anders format en natuurlijk een nieuw gezicht: Monique Badloe.

Avinandha Ramsoedh, 1 februari 2011

Delen via: