Miss India Holland Special

Op zaterdag 9 februari stond Studio 21 in Hilversum  helemaal in het teken van glitter en glamour tijdens de Miss India Holland verkiezing. De 20 dames met Indiase roots tussen de 17 en 26 jaar streden om de felbegeerde Miss India Holland titel. Dit evenement vond dit jaar voor de tiende keer plaats.

De 7-koppige jury, met kickbokser Remy Bonjanski als eregast, had het niet makkelijk. Na lang overleg kozen zij voor de 23-jarige Chhaya Biere uit Den Haag. Zij mag Nederland vertegenwoordigen tijdens het Indian Princess International Pageant dat dit jaar op 8 maart in Mumbai gehouden wordt. Daarnaast won Chhaya een gloednieuwe Volkswagen Up, een ticket voor zowel India als Suriname en natuurlijk een modellencontract van 2 maanden in Istanbul.

Prijs uitgelicht: Indian Princess International Pageant
Chayya Biere gaat Nederland vertegenwoordigen op de Indian Princess International Pageant. Deze verkiezing geeft jonge vrouwen met Indiase roots over de hele wereld de kans om hun talenten te laten zien. Hierdoor maken zij kans om door te kunnen groeien in de mode en/of Bollywood wereld. Aan deze missverkiezing participeren maar liefst 20 landen.

Interview
We blikken terug op een van de voorgangers van Chhaya Biere, namelijk Suraya Baboeram Panday. In 2007 werd ze bekroond tot Miss India Holland. Daarna presenteerde ze het evenement maar liefst twee keer samen met Narsingh Balwantsingh en FunX-presentator Fernando Halman. Maar ook dit jaar deed ze de presentatie met niemand minder dan cabaretier Roue Verveer en Shareena Dwarka, Miss India Holland 2010.

Hoe was het om de avond samen met Roue Verveer te presenteren?
Het klikte goed tussen ons en dat maakte dat de presentatie soepel verliep. Roue is heel relax en heeft positieve energie. Ook al was de zaal heel groot en waren er veel mensen aanwezig, hij zorgde ervoor dat iedereen in de zaal betrokken werd. Wat het ook leuk maakte, is dat we best veel improviseerden. Daarnaast heeft Roue een hindoestaanse vrouw en ik merkte dat hij zijn binding met de hindoestaanse cultuur ook goed kon uitdragen. He owns the stage!

Naast Roue Verveer heb je ook met Narsingh Balwantsingh en Fernando Halman gepresenteerd, met wie vond je de presentatie het leukst?
Ik vond het met alle drie de presentatoren op een verschillende manier heel leuk om te presenteren. Ik heb van hen allemaal weer iets anders kunnen leren. Ze zijn niet te vergelijken. De eventproducer vertelde mij ook dat te merken was dat ik gegroeid ben als presentatrice en daar hebben mij co-presentatoren aan bijgedragen.

Hoe heb je de avond zelf ervaren?
Het was bijna magisch! Zo’n mooie locatie, zo groot aangepakt en vooral allemaal leuke kandidaten. In vergelijking met het jaar dat ik de verkiezing won, is de organisatie onwijs gegroeid en heeft een breed netwerk opgebouwd met als gevolg grotere sponsoren en meer betrokkenheid vanuit de gemeenschap.

Wat vond je van de deelnemende dames?
Het zijn allemaal dames met kwaliteiten en keiharde werkers. Wat ik heb gemerkt is dat deze dames zich ook bewuster waren van wat je kan bereiken met een miss-titel. De winnares, Chhaya Biere, heeft ook laten zien dat ze bereid is hard te werken. Daarnaast is ze beheerst, heeft ze ambitie en lef en kan echt een statement maken in de gemeenschap.

Terugblik in beeld: 2008 – 2011

2011

2010

2009

2008

FunX videoverslagen van de Miss India Holland verkiezingen
In 2009 en 2010 deed ook radiozender FunX uitgebreid verslag van de verkiezingen. In 2010 was Fernando Halman co-presentator tijdens het evenement.

2010

2009