Coming out

Kort geleden deed ik mee aan het programma Chatney.nl met als onderwerp “regisseur van je eigen leven”. Het onderwerp “relaties” is het onderwerp waarvoor ik aan tafel zat.

Moeilijk moeilijk moeilijk! Vorig jaar zomer hebben mijn ex-vriend en ik besloten een eind te maken aan onze negen jarige relatie. Het is zo raar. Ik krijg het niet eens uit mijn mond, het woordje ex-vriend. Ook het woordje vrijgezel krijg ik niet uit mijn mond. Feitelijk is het zo dat we uit elkaar zijn, maar qua uitspraak en het zeggen gaat het nou net even iets moeilijker. Maar waarom vraag ik me af… Ik denk dat het gewenning is. 9 jaar een relatie hebben is 9 jaar een manier van leven geweest. En ja, ik heb tijd nodig om te helen en mezelf een nieuwe lifestyle aan te meten.

Toen ik gevraagd werd om over dit onderwerp aan tafel te zitten dacht ik: “ Ja! Doe ik! Misschien dat ik een inspiratie kan zijn voor andere ongelukkige meiden, vrouwen, echtgenoten of moeders, die de kracht nog niet hebben gevonden om de knoop door te hakken en voor hun geluk te kiezen.” Als ik het kan als 24-jarige, dan waarom al die anderen niet? Ik kan het, dus jij ook! Maar toen….

Opeens kwam dat kleine duiveltje op mijn rechterschouder zitten. De duivel die ik “ de hindoestaanse maatschappij” noem. “ NIET DOEN!!!!!!!!!!!!!!” Schreeuwde het duiveltje in mijn oor. “ Iedereen zal je uitlachen! Iedereen zal met de vinger naar jou wijzen! Doe het niet, je bent het voorbeeld van hoe het niet moet. Je bent ongetrouwd het huis uit gegaan en nu ben je alleen! Je bent slecht. Zo ga je jezelf toch niet op nationale televisie presenteren, als alleenstaande vrouw!”

Gelukkkig verscheen op mijn linkerschouder het engeltje. Het engeltje dat ik “ mijn ego” noem. “Wat maakt jou zo slecht?” Vroeg het engeltje mij. “ Helemaal niks! Wees trots op jezelf! Je bent pas 24 jaar oud, hebt je eigen goedbetaalde baan, financieel onafhankelijk, eigen huis, eigen auto, een warme, liefdevolle familie en vriendenkring. Je hebt de juiste keuze gemaakt! Je hebt geestelijk rust, je hebt weer die twinkeling in je ogen en je uitstraling is weer als vanouds. Jouw keuze heeft er ook voor gezorgd dat je ex-vriend nu aan het opbloeien is. Wees er trots op dat jij een keuze hebt gemaakt die de beste uitkomst had voor jullie beide. Het is tijd voor jou om het verleden af te sluiten en een voorbeeld te zijn voor vrouwen die nog dwalen. Het podium is er, maak er gebruik van!!”

Terwijl ik uit het raam van mijn woonkamer staarde en naar de regendruppels keek die oplosten in de plassen water op het asfalt glimlachte ik van voldoening. Het engeltje had weer gewonnen van het duiveltje. Een alleenstaande vrouw is niet per definitie slecht. En het is ook niet slecht dat ik er openlijk over praat. Ik hoop dat er juist meer mensen over zullen praten. Niemand anders betaalt mijn rekeningen, niemand anders draagt mijn verantwoordelijkheden en niemand anders leeft mijn leven. Dat doe ik. En ik doe het goed!

I’m coming out! Met een big shout out naar alle mensen die ongelukkig zijn in hun relaties en stil staan in het leven daardoor: WEES REGISSEUR VAN JE EIGEN LEVEN EN ERVAAR GELUK!!!

Kirti Bisesar, 28 maart 2010

Delen via: