It’s Showtime!

Dit was de tweede editie van de Hindoejongerendag en de eerste die ik meemaakte. De dag begon – voor ons achter de schermen – al vroeg. Om half negen ’s ochtends trof ik Shadon in de hal. Samen liepen we de Polarzaal in. Tussen de poefjes door het podium op. We keken elkaar aan. Hier gaat het straks gebeuren! We maakten kennis met geluidsman Sander en lieten de omgeving op ons inwerken. Al bereid je nog zo veel voor, ‘live’ gaan blijft spannend!

Soundcheck en doorloop
Eerst hadden we een soundcheck met alle vocalisten en de band Maha Veda. Aansluitend volgde de doorloop. Een doorloop betekent dat je het hele programma versneld ‘doorloopt’. Klopt de overgang tussen de programmaonderdelen? Wie staat waar? Heeft iedereen z’n microfoon op tijd? Je snapt het al, de doorloop is een belangrijke final check.

Voel de vibe
Leuke bijkomstigheid is, dat je het programma ook echt tot leven ziet komen. Het kinderkoor, danseressen, sprekers, alles komt voorbij. Rachel, Rashmi, ArunA, Shadon en ik zaten tussen onze nummers door op onze plek naast het podium. Genietend van de doorloop maar ook in overleg met elkaar voor de laatste wijzigingen. Zo af en toe ging ik ook zomaar ergens in de zaal zitten. Bijvoorbeeld op de achterste rij.
Om te kijken of het publiek ook daar onze vibe zou meekrijgen.

No hat no glory
Later was het tijd voor de lunch. Ondertussen was Arfana al begonnen met de visagie. Zij verzorgde ook de styling. Ik ging nog even langs voor mijn sjaal en de laatste goedkeuring. Overigens had ik uiteindelijk nog een passende hoed gevonden! Dus dat zat ook snor. A hat can make my day!

Ze zijn er!
Daarna weer richting de Polarzaal. Zag ik eerst nog crewleden, sprekers en andere artiesten, nu kwam ik ook al de eerste gasten tegen! Logisch, want het was inmiddels al tegen tweeën. It’s showtime!

Mijn favoriete momenten
Wat er toen volgde? Daar kan ik nog wel een tiental blogs over schrijven. Het is natuurlijk veel leuker als je het zelf bekijkt! Toch wil ik alvast wat persoonlijke favoriete momenten met je delen…

· Het schattige kinderkoor. Achter de schermen waren ze alles behalve zenuwachtig en op het podium deden ze het voortreffelijk!
· Bharat Natyam dans van Natya Sudha, op moderne muziek. Inclusief heftige lichteffecten! Heel origineel.
· Het duet van ArunA en Shadon. En dan vooral het begin. Blijft een genot om dat te horen!
· De lezing van Jeffrey Armstrong. Voortaan kijk ik heel anders naar een brandende diya.
· De fusion tussen het Rishi Dhir ensemble en de band Maha Veda. Indiase muziek in dans met de westerse muziek. Inspirerend en adembenemend…
· De ‘Grande Finale’. Een mooie afsluiting met ons team van vocalisten en de band. Het hele publiek deed mee!

Benieuwd naar hoe de hele Chatney Hindoejongerendag was? Beleef het aanstaande vrijdag van 19.55 tot 20.25 op Nederland 2.
En check daarna www.spirit24.nl voor een complete – twee uur durende! – reportage.

Bedankt
Aan zij die erbij waren, hartelijk bedankt! We hebben er samen een mooie ervaring bij. En aan alle lezers van deze blog: fijn dat je meekeek achter de schermen. Bedankt voor het lezen en jullie reacties! Hopelijk komen we elkaar weer tegen.

Bij de volgende Hindoejongerendag of misschien al eerder, bijvoorbeeld tijdens opnames van Chatney.nl.

Deel het licht dat in je zit en geniet van elkaars warmte. Subh Divali!

One Love.

Brahma, 3 november 2010

Delen via: