Mumbai


Zomer 2006. 20 studenten uit Amsterdam. Voor een studieproject naar India. 6 weken keihard werken, maar ook keihard chillen. We moesten onderzoek doen voor bedrijven die daar zaken wilden doen, en we kregen een flink budget mee. 19 blanke Nederlanders, inclusief lovely vikingladies, en ik… een simpele Surinamer uit de Bijlmer. Die natuurlijk door alle Indiers als landgenoot wordt aangezien (lees: een landgenoot uit Nederland met doekoe die rolt met blanken en ook nog chiks bij zich heeft). Een perfect recept voor een ultimate experience……

We hebben echt kapot veel meegemaakt. Het weer, de bedelende kinderen, arm rijk naast elkaar, Indiers die op alles ja zeggen, terwijl ze nee bedoelen, prachtige landschappen, indrukwekkende kunst en architectuur, diarree, het unieke bedrijfsleven. In India ervaar je alle emoties, van gruwel tot genot, van lach tot traan. India… Incredible India.

Anyway, to the point. Incredible India….Marvelous Mumbai. Djiezus wat een stad. Zoveel mensen, en zo divers. Hi-tech shopping malls, sloppenwijken, mega grote bollywood posters, file, de boulevard, overal lekker Indiaas eten, maar ook koffie bij de Barista en een broodje bij de Subway als je westers wil doen. We sliepen big pimpin in het Taj President. Pfffhh hemels, wat een service, wat een luxe. Overdag moesten we gewoon werken voor het project. Veel toeristische sightseeing heb ik daarom niet echt kunnen doen. Het was de hele dag van afspraak naar afspraak. En de helft van de tijd in de file met de taxi die je altijd probeert te naaien.

We zijn ‘ s nachts wel veel uit gegaan. En feesten kunnen ze daar wel haha. Drank kunnen ze niet echt goed handlen. Gelukkig niet aggressief, maar na een tijdje vliegen de drankjes door de lucht en dan gaan ze los. Dikke, harige, zweterige Sikhdada’s. Smoove, olie in de haren, John Abraham klonen. Slanke, sensuele, high heel slick dress bollywoodpoppetjes. Het nachtleven in Mumbai is zo vet. Ik weet niet alle namen van de clubs, maar je moet volgens mij vooral in de wijken Juhu en Bandra zijn. En in hotels (Marriot!). En neem je blanke vrienden mee. Iedereen wil dan met je praten en je staat zo overal op de gastenlijst (zeker blonde chicks helpen).

Nog een must do in Mumbai: Probeer in een bollywood film terecht te komen. Enkele studenten uit m’n groep waren op straat gescout door een castingbureau. Ze kwamen terug naar het hotel en ze vertelden mij dat ze als figurant mee mochten doen in een bollywood film. Ik dacht aai ik ga mee!

We gingen met z’n vieren naar de set. Iedereen kreeg kleding en make up en zo en toen pas begreep ik om welke film het ging: Dhoom 2 ! En de scene waarin wij terecht zouden komen was met Aishwarya Rai !!!! En Hrithik en Abhishek zouden ook op de set zijn. Nou ben ik niet zo een bollywood fan, en ik ben ook geen groupie of so, maar dude…..Aishwarya….

Dus ik stralend naar de set. Ik ga vet blij op m’n aangewezen plek zitten samen met allemaal toeristen die ze van overal in de stad hadden gescout. De director komt op het toneel, bekijkt alles goedkeurend, maar dan plotseling stopt z’n blik en hij kijkt me vragend aan. ” What are you doing here?’ Het was blijkbaar een scene ergens in een cafesetting in het buitenland. En hij had dus alleen blanke figuranten nodig. Ik dacht ja echt niet dus. Ik pakte de tafel stevig vast waar ik aan zat en vertelde hem dat ik uit Amsterdam kwam en had gehoord dat Aishwarya zou komen en dat ze me van de set moesten schoppen om me weg te krijgen. Voor een seconde viel iedereen stil, maar toen begon iedereen te lachen. De director zei dat ik er niet op moest rekenen dat ik in beeld zou komen, maar ik mocht wel blijven zitten!

M’n dag kon niet meer stuk. We hebben urenlang gechilled met ze: Aishwarya, Hrithik en Abhishek was er ook heel even. Heel aardig, en supermooie mensen. Vooral Aishwarya, al snap ik niet waarom ze me nog niet heeft terug gebeld, zal wel door die hater Abhishek komen 😉 Nee, maar alle gekheid op een stokje. Ik vond het een vette ervaring. En de director heeft me gematst, ik zit toch in de film! Als je goed naar de film kijkt, zie je m’n hele linkerarm in een van de laatste scene’s (wel de breedbeeld versie)!

Mumbai, Mumbai. Ik zou nog pagina’s vol kunnen vol schrijven, maar ik heb geen zin meer. Als je het echt wil weten ga dan zelf. Ik beloof je de trip van je leven!

Bollywoodstar, 31 augustus 2010

Delen via: