Nog een week…

Volgende week zondag is het zover. Nog een week de tijd om de puntjes op de ‘i’ te zetten en dan is het showtime. Het is niet allemaal van een leien dakje gegaan.

Zo heeft het best wel lang geduurd voordat we een geschikte locatie hadden gevonden. Ook wilden we in eerste instantie de jongerendag in de zomer doen, maar door omstandigheden hebben we het verzet naar 31 oktober.

En omdat dat heel erg in de buurt van divali kwam, heeft de eindredacteur besloten dat het een mooie gelegenheid zou zijn om de jongerendag in het kader van divali te organiseren. Dat is natuurlijk een hele grote eer en we hebben de opdracht dan ook zeer serieus genomen. Hoe serieus dat zal blijken als je op 31 oktober naar de jaarbeurs in Utrecht komt.

Er zijn verschillende artiesten die zich al wekenlang aan het voorbereiden zijn om jullie te entertainen. Achter de schermen wordt alles uit de kast gehaald om er een geslaagde dag van te maken. De catering is geregeld, de techniek is al op orde, het kinderkoor is volop aan het repeteren. Swami Raghavanand zit nu nog in Suriname, maar is er op 31 oktober speciaal bij om een mooie lezing voor te verzorgen over de betekenis van divali.


Jeffrey Armastrong komt over uit Canada om te vertellen wat divali te maken heeft met het Vedische begrip Avatar. De verschillende workshops zijn al uitgedacht, het wachten is op deelnemers.
We gaan er samen een prachtige heppening van maken. Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik ruim twaalf jaar geleden voor het eerst een opdracht kreeg van OHM. Het was een radio opdracht, televisie was nog heel ver weg van mijn bed. Mijn opdracht was om met een aantal mensen te praten en daar een researchverslag van te maken. Zo begon mijn loopbaan in opdracht van OHM.

In die tijd had ik nooit kunnen bevroeden dat ik ruim twaalf jaar later aan de 2e CHJD zou beginnen. Ik ben blij dat we de ruimte hebben gekregen van de directie om de binding met de jonge achterban op deze manier aan te halen.

Jullie zijn die jonge achterban, aan jullie de taak om de hand die wij uitreiken vast te pakken en ons door jullie wereld te leiden, zodat wij weten waar wij het over moeten hebben in onze uitzendingen.

Kom, ontmoet en deel met ons. Tot ziens op 31 oktober!

Narsingh Balwantsingh, 21 oktober 2010

Delen via: