600 uur klinkt veel, niet waar?

600 uur klinkt veel, niet waar?

600 uur klinkt veel, niet waar? Nou kan ik dus zeggen dat het eigenlijk helemaal niet zo veel is. Vandaag zal mijn laatste dag ingaan op mijn stage plek aan de Koninginneweg 8 in Hilversum, OHM Organisatie voor Hindoe Media. Dit is een 2.42 omroep dat als hoofddoel heeft: Integratie van de Hindoecultuur in de Nederlandse samenleving. Maar het mooie is dat het niet alleen voor die Hindoes in Nederland is, maar juist voor iedereen in het land.

Al met al werd ik goed ontvangen op die dinsdag 5 februari en kon mijn stage beginnen. Ik wilde meer te weten komen over de maak van een programma van begin tot eind. Van de redactie tot de montage en van het filmen tot het uploaden van een dergelijk programma. Hoe werken TV, Radio en Internet samen? Maar wat ik zelf graag wilde weten was hoe zeer leeft het Hindoeïsme binnen de Hindoe jongeren? Vaak hebben mensen het over een goede hindoe maar wat is een goede hindoe? Je hoeft toch niet elke dag te bidden om een goede hindoe te moeten zijn…… of is dit wel zo? Vragen waar ik zelf een antwoord op wilde hebben…
De functie die ik kreeg was “internet reporter”, zo kreeg ik dus de kans om zelf te ervaren hoe het was om een product vanaf het begin te maken tot zijn eindstadium. Mijn werk was het maken van “achter de schermen” – filmpjes om zo de uitzendingen te promoten op de Facebookpagina en de OHM website. Zo kwam ik in contact met vele verschillende programmamakers en hun verschillende werkwijzen.

Wat ik geleerd heb is dat het Hindoeïsme zo breed is dat je het eigenlijk geeneens kan verwoorden, het zijn meer daden. Op één van mijn vragen heb ik een duidelijk antwoord gekregen: Leeft het Hindoeïsme onder de jongeren? En dat is een dikke JA! De afgelopen maanden hebben jongeren volop meegedaan op onze Facebookpagina. Ze hebben gereageerd op quotes en uitzendingen en gaven hierbij hun mening. Zij hebben ons geholpen om het publiek beter te begrijpen!

Nog een uurtje en mijn 600 uur zitten er dan echt op. Het was een leuke leerzame periode, waarin ik mezelf toch wel beter heb leren kennen. De afgelopen weken ben ik elke dag stipt 7 uur mijn bed uitgekomen, dus ik kijk er wel naar uit om de komende tijd lekker uit te slapen. Bedankt OHM voor een leerzaam en inspirerende stage.

Geschreven door: Veerin Arjun Sharma

Lees hier meer columns van Veerin:

“Een moderne trots Hindoe.”
“Nauratri”
“Wie ik? In de crisis?”

Delen via:
comments powered by Disqus