Arme Indiër wint 1 miljoen dollar

Arme Indiër wint 1 miljoen dollar

Het verhaal van “The Slumdog Millionaire” is werkelijkheid geworden. Deze week won de 27-jarige Sushil Kumar 50 miljoen roepies (1 miljoen dollar) in de Indiase versie van Lotto Weekend Millionairs, in India bekend als Kaun banega Crorepati.

Kumar had een baan als bediende bij de overheid en was daarnaast leraar in het stadje Motihari. Hij verdiende nauwelijks 90 euro per maand en keek Kaun banega Crorepati altijd bij de buren, omdat hij zelf geen televisie kon veroorloven. Zijn buren spoorden hem aan mee te doen aan het spelprogramma, omdat Kumar heel veel vragen meestal juist wist te beantwoorden. En…zo gezegd, zo gedaan.

Voor het eerst in zijn leven ging Kumar met het vliegtuig naar Mumbai om mee te doen aan het spelprogramma, gepresenteerd door Amitabh Bachan. Om die 1 miljoen dollar te winnen moest Kumar natuurlijk vraag na vraag goed beantwoorden en dat deed hij, waarna Kumar en zijn vrouw in tranen uitbarsten van geluk.

De laatste vraag die Kumar moest beantwoorden is nog niet bekendgemaakt. VolgensThe times of India zal het programma volgende maand worden uitgezonden. De show wordt in India sinds het jaar 2000 uitgezonden. Voorheen bedroeg de jackpot 1 miljoen roepies. Dit werd twee keer gewonnen. Vorig jaar werd de jackpot verhoogd naar 50 miljoen roepies. Kumar schrijft hiermee geschiedenis als de eerste winnaar van dit bedrag.

Zoveel geld, wat te doen?!
Kumar gaf aan gek op lezen te zijn. Voordat hij meedeed aan het spelprogramma had hij geen geld om de boeken te kopen die hij wilde, nu kan hij dat wel. Ook wil hij graag een overheidsbaan, waarvoor de examens die afgelegd moeten worden een hoge moeilijkheidsgraad hebben. Om meer slaagkans te hebben, wil hij een voorbereidende cursus volgen. Daarnaast krijgt zijn vrouw een nieuw huis, zal hij de schulden van zijn ouders afbetalen en zijn broers een startkapitaal geven voor een eigen onderneming. Maar niet alleen zijn familie profiteert van deze bijzondere prijs. Voor zijn leerlingen in Motihari wil Kumar een bibliotheek laten bouwen. De prijswinnaar zit in ieder geval vol goeie bedoelingen met het geld.

http://youtu.be/6-g8_1LVKZY

Geschreven op 28/10/2011

Delen via:
comments powered by Disqus