Ladiesnight tijdens het Indian Film Festival The Hague

Ladiesnight tijdens het Indian Film Festival The Hague

Tijdens de vijfdaagse tweede editie van het Indian Film Festival The Hague is er op donderdag 4 oktober een speciale Indian Ladiesnight in Pathé Buitenhof. Het festival, dat zich richt op zowel de onafhankelijke film als de Indiase cinema, heeft er eentje afgestoft uit de oude doos. Dus neem een volle box tissues en popcorn op schoot, want de romantische kaskraker Dilwale Dulhania Le Jayenge is in Nederland weer voor 1 keer op het witte doek te zien.

Dit ruim drie uur durende liefdesverhaal uit 1995 is er eentje uit de Bollywood klassiekers, met de bekende acteur Sharukh Khan en actrice Kajol in de hoofdrol. Hoewel het in Nederland al heel lang niet meer te zien is, wordt de film in India nog steeds in de bioscopen vertoond.

Het verhaal
De film gaat over een Indiase jongen (Raj) en Indiaas meisje (Simran) die toevallig allebei met vrienden een trip maken door Europa. Tijdens de trip komen ze elkaar tegen en worden langzaam maar zeker verliefd op elkaar. Raj is de zoon van een rijke Indiër die in Engeland woont. Simran, die eveneens in Engeland woont, heeft streng toeziende ouders die met veel moeite toegeven aan haar keuze om rond te reizen door Europa. Ze is namelijk al uitgehuwelijkt aan de zoon van een vriend van haar vader in India. Als Simrans vader haar romance met Raj ontdekt, vetrekt hij met spoed naar India om het geplande huwelijk van zijn dochter te voltrekken. Raj gaat ook naar India om hopelijk de vader van Simran te kunnen overtuigen van hun liefde.

Record aantal weken
Dilwale Dulhania Le Jayenge oversteeg de film Sholay (1975) in 2001 als langst draaiende bioscoopfilm in India. Maar in februari 2009 bereikte de film een record door maar liefst 700 achtereenvolgende weken in de bioscopen van Mumbai te draaien. Zelfs nu is het nog te zien in de Maratha Mandir Theatre in Mumbai, maar de bioscoopgangers raken er absoluut niet door verveeld. Sommige mensen hebben de film zelfs al vijftig keer gezien, maar genieten nog steeds evenveel ervan en zien het meer als een algehele ervaring. Producer Yash Chopra wilt zeker stellen dat deze kaskraker tot zeker 1000 weken nog te zien zal zijn in de bioscoop.

Meer informatie over de Indian Ladiesnight? Klik hier.

Delen via:
comments powered by Disqus