Moeder en dochter doen mee aan missverkiezingen

Moeder en dochter doen mee aan missverkiezingen

Een moeder en dochter die gelijktijdig meedoen aan missverkiezingen is niet zo vanzelfsprekend. Toch is het zo, want de Nederlandse Tamara Bhagoe (40) en haar half Nederlands/half Hindoestaanse dochter Cherity Bhagoe (17) uit Enschede doen dit. Tamara neemt deel aan Mrs. Globe Nederland en haar dochter Cherity aan Miss India Nederland, waarvan beide finales in december plaatsvinden.

Gelijktijdig meedoen
“Het is erg leuk om gelijktijdig mee te doen, maar het is eigenlijk puur toeval”, zegt Tamara. Ze deed veel backstage werk bij mode-evenementen, waarbij ze ook weleens missen zag lopen. Het kwam eigenlijk niet in haar op om zelf mee te doen aan een missverkiezing, omdat ze wat ouder en getrouwd is. Totdat haar man en een collega aangaven dat ze heus wel kon meedoen, waarna ze auditie deed voor Mrs. Globe Nederland. “Zo is het bij mij gegaan, maar Cherity wilde al heel lang meedoen aan Miss India Nederland, alleen was ze nog te jong daarvoor. Nu ze 17 jaar is, heeft ze ook meteen haar kans gegrepen.”

Mrs_Globe_2.jpgMrs. Globe Nederland vs. Miss India Nederland
Normaal gesproken zijn belangrijke criteria bij een missverkiezing dat je niet getrouwd bent, geen kinderen hebt en meestal binnen een bepaalde leeftijdscategorie valt, maar bij Mrs. Globe Nederland is dat net even anders. Mrs. Globe Nederland is een missverkiezing voor vrouwen tussen de 22 en 45 jaar. Het gaat om echte Power Women: vrouwen die naast schoonheid en een goede presentatie ook stijlvol, intelligent en gedreven zijn. Daarnaast maakt het niet uit wat hun burgelijke staat is en of ze wel of geen kinderen hebben. Mrs. Globe steunt de WIN Foundation(Women In Need), een non-profit organisatie die gespecialiseerd is in life empowerment van vrouwen en meisjes. “Tijdens deze verkiezing staat vooral centraal dat een vrouw mooi kan zijn ongeacht de leeftijd en dat echte schoonheid van binnen komt.”

Miss_India_Cherity.jpgCherity is nog jong en ongehuwd en voor haar is er een breed aanbod aan missverkiezingen waaraan ze zou kunnen meedoen. Toch trekt Miss India Nederland haar aandacht het meest. “Mijn dochter doet mee aan Miss India Nederland, want ze heeft altijd al van de cultuur en alles eromheen gehouden.” Moeder en dochter hebben in aanloop naar de finale elke zondag coachingdagen, waar ze onder andere geleerd wordt om op een catwalk te lopen en met media om te gaan.

Wie zijn Tamara en Cherity?
Tot voor kort kon Tamara letterlijk niet goed op twee benen staan en zat ze in een rolstoel. Ze had namelijk bekkeninstabiliteit en heeft er nog steeds last van. Toch kon ze het niet laten om mee te doen aan de missverkiezing, maar daarmee moet ze natuurlijk wel extra voorzichtig zijn. “Je blijft het wel altijd voelen, vooral als je veel loopt. Maar dan moet ik gewoon rustiger aan doen. Het is iets waar je mee moet leren omgaan.” Alle begeleiders en andere kandidaten van Mrs. Globe Nederland weten dat Tamara bekkeninstabiliteit heeft gehad en nog steeds last daarvan ondervindt, maar ze krijgt alle nodige steun. “Soms kan het me wel extra nerveus maken als ik de catwalk op moet, omdat je ziet dat sommige missen al heel veel catwalk ervaring hebben. Alsnog doe ik het best goed volgens catwalkcoach Mariana Verkerk (Hollands Next Topmodel) en dat maakt me zelfverzekerder.”

Tamara heeft er veel zin in, vooral omdat ze veel soortgelijke ervaringen kan delen met haar dochter. Ze merkt ook dat de moeder-dochter band hechter is geworden door hun deelname aan de missverkiezingen. “We doen meer samen, zoals samen jurkjes kopen, ’s avonds onze kleren passen, samen naar schoenen zoeken. We deden het al, maar nu is het extra leuk!”

Tamara_and_Cher.jpgIdeale Missen?
Wat Tamara de ideale Mrs. Globe maakt vindt ze een moeilijke vraag. Ze is nogal bescheiden, maar kan uiteindelijk toch beschrijven wat haar uniek maakt. “Alle Miss Globes hebben wel iets speciaals en zetten zich in voor de WIN foundation. Ik denk dat het feit dat ik bekkeninstabliteit heb gehad, een tijd lang moest revalideren en nu weer trots op de catwalk kan lopen mij uniek maakt. Dat is voor mij een een soort WIN-ervaring.”

Als Tamara de vraagt kijgt wat haar dochter Cherity een ideale Miss India Nederland maakt, komen een hoop trotse moedergevoelens los. “Ze is echt lief van buiten en binnen.” De trotste moeder vertelt over de bloei die haar dochter meemaakt in aanloop naar de finale en vindt dat de eigenschappen behulpzaam, zachtaardig en mooi van binnen en buiten Cherity tot een winnares zouden kunnen maken.

Wil je meer weten over Tamara en Cherity? Kijk voor meer informatie op:
www.mrs-globe.nl
www.missindiathenetherlands.com

Geschreven op 7/11/2011

Delen via:
comments powered by Disqus