Ouderwetse spookverhalen in een nieuw jasje

Ouderwetse spookverhalen in een nieuw jasje

Interview met: Ratna Jainandunsing, auteur Slaap lekker – 13 duistere horrorverhalen

Hoe ben je op het idee gekomen dit boek te schrijven?
Veel Surinamers en vooral Surinaamse Hindoestanen zijn opgegroeid met spookverhalen. Deze verhalen worden verteld van generatie op generatie. Dit soort specifieke spookverhalen kon ik nauwelijks teruglezen in de boeken hier. Ik heb altijd al een boek willen schrijven en op een gegeven moment dacht ik, ik ga het gewoon doen! Natuurlijk heb je bijvoorbeeld de verhalen van Stephen King, die ik overigens erg spannend vind. Daarnaast ben ik een enorme fan van de Jorka Torie (spookverhalen) boeken van Radjindre Ramdhani. Hij heeft de verhalen mooi verwoord, maar mijn boek wilde ik meer toespitsen op de westerse cultuur. Door mijn multiculturele vriendenkring en omgeving kwam ik ook in aanraking met spookverhalen uit verschillende culturen. Het is me opgevallen dat er heel veel overeenkomsten zijn in de spookverhalen uit verschillende culturen.  De 13 verhalen zijn een combinatie van waargebeurde gebeurtenissen en mijn eigen fantasie.

Hoe is jouw fascinatie voor horrorverhalen ontstaan?
Ik ben van nature iemand die houdt van creatieve niet alledaagse verhalen. Zo ben ik bijvoorbeeld fan van Harry Potter, Lord of the Rings…en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat me eigenlijk fascineert aan horrorverhalen is dat mensen zo verschillen in wat ze wel of niet geloven en bang voor zijn, terwijl ze eigenlijk niet precies weten waarvoor. Daarnaast ben ik natuurlijk opgegroeid met de spannende Surinaamse spookverhalen.

Hoeveel tijd heeft het in beslag genomen?
Ik heb de verhalen veel sneller geschreven dan verwacht. Het ging me zo makkelijk af, dat ik me zelfs even af heb gevraagd of mensen het leuk zouden vinden, aangezien het mijn eerste boek is. Ik heb ook bewust gekozen voor 13 korte verhaaltjes in plaats van een groot verhaal, omdat het boek zo meer climaxen bevat en veel meer variatie.

Hoe zit het met jouw eigen angst voor bovennatuurlijke situaties en verhalen?
Ik geloof zeker dat er meer is tussen hemel en aarde, anders zou het wel een heel saai wereldje zijn! Zelf heb ik nooit echt iets bovennatuurlijks meegemaakt. Mocht ik wel iets meemaken, dan pak ik meteen mijn pen en papier erbij en begin met schrijven…haha, grapje.  Ik weet eigenlijk niet wat mijn reactie dan zou zijn, want hoewel ik horrorverhalen ontzettend spannend vind, ben ik blij dat ik nog nooit iets dergelijks heb meegemaakt.

Ben je van plan meer boeken te schrijven?
Het boek is pas verkrijgbaar, dus ik moet nog even afwachten wat de reacties erop zijn. Mocht het zo zijn dat men het boek heel leuk vindt, dan zal ik luisteren naar de geluiden om me heen en met alle plezier een tweede deel schrijven.

OHM mag een aantal exemplaren van dit boek weggeven! Wat moet je doen om zo’n boek te ontvangen? Meld 2 nieuwe nieuwsbriefabonnees aan door de emailadressen te mailen naar redactie@ohmnet.nl Er zijn een beperkt aantal exemplaren, dus wees er snel bij!

Delen via:
comments powered by Disqus