Shiv Mandir Almere 2014

Shiv Mandir Almere 2014

De gemeente Almere heeft in juli 2012 de (bouw)vergunningen verleend om een mooi stukje Hindoestaanse cultuur te plaatsen in haar stad. Verschillende geldinzamelingsacties werden georganiseerd en hebben hun vruchten afgeworpen. Nu is het dan zover, de bouw van de Shiv Mandir vindt eind mei plaats. Om deze prachtige prestatie te vieren heeft Stichting Brahm Rishi Kaylaash Dhaam twee evenementen georganiseerd. Ze zullen plaatsvinden op zondag 26 en maandag 27 mei 2013.

Plechtigheid
Beide dagen zullen memorabele momenten vormen voor alle bezoekers en deelnemers. Op de eerste dag vindt namelijk een pooja (plechtigheid) plaats op de kavel waar de Shiv Mandir op gebouwd zal worden. Tijdens deze speciale pooja wordt er van klei een Shivling gemaakt en vereerd. Op hetzelfde moment vindt er een Havan plaats. Een Havan is een traditionele eeuwenoude yogische vuurceremonie onder het chanten van een helende mantra die het hart, de ziel en de omgeving zuivert. De aanwezigen kunnen tijdens de pooja een vuuroffer brengen en samen de rituelen uitvoeren. Op deze dag zullen ook de heipalen arriveren. Er is zelfs een mogelijkheid een paal te verwerven en deze vervolgens te beschilderen of te verven met je eigen naam.

Hindoeïstische Filosofische Fundament
Op maandag 27 mei, de tweede dag, start de bouw officieel. De eerste heipalen zullen ceremonieel de grond worden ingewijd volgens Hindoeritus. Naast de Hindoestaanse gemeenschap zijn natuurlijk ook andere belangstellenden van harte welkom bij deze grootse gebeurtenis. Naar verwachting en zonder ophoud zal de Shiv Mandir (rechts conceptfoto ) in 2014 worden opgeleverd.

OHM zal hier ook aanwezig zijn en hoopt u daar ook te zien! Voor meer informatie over de Shiv Mandir kunt u de website bezoeken op www.kaylaash.com.

Geschreven door: Jason Parmanand. 

Illustratie: Jan Bochmann Architecten

Delen via:
comments powered by Disqus