Bestemming: De Bestemming van Frans Bakker

Radio 5:

Liefde is uiterst kwetsbaar. Je kunt alleen maar in liefde, in relatie zijn als je je eigen bescherming opgeeft. En dat kun je slechts doen als je je open stelt voor het leven, de bron zelf. Het is je natuurlijke staat van zijn om volop deel te nemen aan het leven. Als ik zie dat mensen zich niet meer voeden met het leven, is dat voor mij een signaal dat er iets aan de hand is.

Beluister de uitzending hier

Frans Bakker is trainer en coach. Hij was jarenlang betrokken bij het werk van Advaita-meester en guru Adi Da Samraj, een leerling van de Indiase leraren Swami Muktananda en Swami Nityananda. “Het leven is niet afgescheiden, alles in het leven, alles in de natuur is al in relatie. Het is niet iets waar je aan hoeft te werken, je hoeft het alleen maar toe staan.  Het vinden van je bestemming is dat je jezelf toestaat aan dat leven deel te nemen.

We hebben  de neiging om ons terug te trekken in de ivoren toren van het denken, om niet meer te hoeven voelen hoe we in verbinding staan met het leven. Want dat kan ook pijn doen. Maar als we ondanks die pijn in relatie blijven met het leven, dan komt onze bestemming in volle glorie tot zijn openbaring. Dat is wat Arjuna ook voortdurend ervaart in zijn gesprekken met Sri Krishna. Als het leven zich ten volle openbaart, wordt het steeds lichter in ons. En dat is onze bestemming.

Delen via:
comments powered by Disqus