Winnares VN jongerenvertegenwoordiger: Kirti Matabadal

Winnares VN jongerenvertegenwoordiger: Kirti Matabadal

Het was een spannende periode voor de 23-jarige Kirti Matabadal. Ze heeft meegedaan aan de verkiezing ‘Jongerenvertegenwoordiger naar de VN’, waarvan op 23 oktober de finale plaats vond. Door drie weken intensief campagne te voeren en haar final pitch te geven tijdens het UN&me evenement op de Haagse Hogeschool wist ze de meeste stemmen voor zich te winnen. Wat heeft haar ertoe aangezet zich kandidaat te stellen? En wat wil zij als jonge hindoestaanse vrouw hiermee bereiken?

VN jongerenvertegenwoordiger
Kort gezegd vertegenwoordigd de VN jongerenvertegenwoordiger de ‘mening’ van de jongeren. Hij of zij zorgt er voor dat hij/zij erachter komt wat er onder de jongeren speelt en wat deze groep echt belangrijk vindt. Om hierachter te kunnen komen bezoekt de jongerenvertegenwoordiger scholen, spreekt op evenementen, begeleidt workshops en geeft gastlessen. Deze informatie neemt de jongerenvertegenwoordiger mee naar verschillende (internationale) bijeenkomsten, zodat de Nederlandse jongeren overal vertegenwoordigd zijn.

Kirty Matabadal
De 23-jarige Kirty studeert momenteel Rechtsgeleerdheid aan de universiteit van Leiden en volgend jaar zal zij aan haar master ‘International public law’ beginnen. Ze zet zich in op verschillende gebieden, zo heeft ze een aantal jaar geleden haar eigen jongerenstichting opgericht en organiseerde het evenement ‘Youth Voice Event’, waarbij het draaide om het kijken naar de overeenkomsten in plaats van verschillen. Daarnaast organiseerde ze het project ‘Wereldvrouwen’, waarbij het ging om vrouwenrechten. Nu werkt zij aan een ander project genaamd ‘Faith and leadership’ dat gericht is op jonge leiders.

Kandidaatstelling
Kirty gelooft al sinds jongs af aan in de kracht van jongeren en het verschil dat zij kunnen maken. Als VN jongerenvertegenwoordiger hoopt zij een begin hieraan te kunnen maken. Een persoon die zij dan ook vaak quote is een tijdloze inspirator van velen: Mahatma Ghandi. “Be the change you want to see in the world”.

Hindoestaanse achtergrond
Als hindoe haalt Kirty haar inspiratie deels uit haar hindoestaanse opvoeding. “Ik ben hindoe en geloof in dharma en karma. Dit soort zaken dragen erbij toe dat sewa doen voor anderen of je inzetten voor goede doelen erg belangrijk zijn in je leven”. Daarnaast wil zij gewoon iets kunnen betekenen voor waar nodig en daar actief bij betrokken zijn.

Delen via:
comments powered by Disqus