Who “the fuck” is Prem Radhakishun?

Who “the fuck” is Prem Radhakishun?

Wie kent Prem Radhakishun? Ik bedoel niet kennen van tv enzo maar echt kennen, wie weet hoe hij in elkaar steekt? Wat mij betreft ben ik het spoor bijster. Achter alle vooral harde en scherpe woorden schuilt een zachte man. Dacht ik. Overtuigd was ik. Zo erg zelfs dat ik steevast zijn denkbeeldige advocaat was op verjaardagsfeestjes of andere bijeenkomsten waar de hindoestaanse stuurlui of zoals Prem het gezegd wil hebben, de hindustani stuurlui, wellicht schrijf ik het nu toch verkeerd, maar in elk geval nakomelingen van Indiërs die vanuit India naar Suriname zijn gekomen in het kader van contractarbeid, dus als je me nog kan volgen…..deze mensen met allemaal dezelfde zoals bovenvermelde etniciteit zitten bij elkaar aan wal zoals het spreekwoord omschrijft en zijn stuurlui, dat wil zeggen ze uiten gegrond dan wel ongegrond kritiek op allerlei zaken en mensen die er meer of minder toedoen en zo komt dan natuurlijk het fameuze artikel ter sprake waarin Prem een pornografische beschrijving maakt van Rama, Sita en Ravana om te bewijzen dat alles gezegd mag worden binnen het hindoeïsme omdat alles goddelijk is en daarmee meteen een unicum heeft, want hij is de eerste man in Nederland die de Hindoes beledigt wat op zich niet slecht is voor het imago van het hindoeïsme, want plotseling is het hindoeïsme een echte religie, want hoe belangrijk is nu een religie als het niet te pas en te onpas aan beledigingen wordt blootgesteld?

Plotseling bestaat het hindoeïsme en plotseling bestaan de Hindoestanen….sorry Prem….hindustanis (wellicht weer fout gespeld) ik doe er zo voorzichtig over, omdat ik Prem niet wil raken, want het zit hem behoorlijk hoog, deze hindustanen of hindustani kwestie, want telkens als ik hem spreek dan hebben we het er uitvoerig over….. Maar terug naar de stuurlui die aan wal zitten en zich opwinden over het artikel waarin Prem de Hindoes diep raakt. Deze mensen waren boos……Maar dan stond ik op en verdedigde met succes mijn held Prem met woorden, waarvan ik dacht, het zijn de woorden van Prem die nu in mij opkomen om hem te verdedigen. Dat dacht ik. Tot ik laatst een interview met hem had.

Na een aantal leuke telefoongesprekken, waarin mijn vermoeden dat Prem een zachtaardige man is met aan de andere kant onwijs goed ontwikkelde stembanden, steeds weer werd bevestigd, maakten we uiteindelijk de afspraak voor het interview. Op de redactie heb ik nog wat mensen moeten ompraten, aangezien die niet de mening waren toegedaan dat Prem in de uitzending over vrijheid van meningsuiting thuishoorde. Maar ook dat kreeg ik voor elkaar.

En daar zat ik dan uiteindelijk naast Prem Radhakishun op een bank op de gang bij BNR nieuwsradio. En zodra de camera begon te draaien gebeurde er iets met Prem…. Het werd een enerverend gesprek, waarin hij mij onder andere uitlegde dat het niet erg is om te zeggen dat je neuken lekker vind, hij me vroeg om “neuken” in de microfoon te zeggen, hij me vertelde dat als mijn oma niet zou neuken dat mijn vader er niet geweest zou zijn, wat best raar was, omdat ik bij het woord oma altijd als eerste denk aan mijn nani, dus de moeder van mijn moeder, dus in mijn gedachtegang zou mijn moeder er dan niet geweest zijn, maar dat even terzijde…..Wat legde Prem nog meer uit……nou….dat de Omroep Hindoe Media, wat overigens de Organisatie voor Hindoe Media is, maar daar zeuren we niet over, kortom dat OHM dus een racistische organisatie is omdat we altijd zeggen Hindoestanen in plaats van Hindustani en dus programma’s maken voor een etnische doelgroep in plaats van een doelgroep op basis van religie. Dat zijn twee hoogtepunten van het interview.

Tussendoor kwamen er zeker wel zinnige zaken naar boven, maar die werden dan kracht bijgezet door het veelvuldige gebruik van het woord “fuck”, zoals bijvoorbeeld in het interesseert me geen “fuck”…..kortom ik noem dit interview dan ook enerverend. Erg bijzonder, maar onbruikbaar gezien het tijdstip waarop we uitzenden, want er kijken gegarandeerd kinderen naar Chatney.nl en deze willen we mijn enerverende ervaring met Prem Radhakishun graag onthouden.

Rest nu de vraag hoe het nu verder moet op verjaardagen met die allerbeste stuurlui die Prem gaan aanpakken? Simpel, ik maak me daar absoluut geen zorgen om nu ik zeker weet wat Prem zelf zou zeggen. Ik ga in het midden van de kamer staan en zeg dan heel hard….”NEUK”

Narsingh Balwantsingh

Geschreven op 23/04/2008 

Delen via:
comments powered by Disqus