Chatney: Chatney Hindoejongerendag

NED 2: 31 mei 200915:30 - 16:00

Op 17 mei was het zover, het team van Chatney.nl organiseerde haar eerste Hindoe Jongerendag in Amsterdam. Op deze dag stond het Hindoeïsme bij jongeren centraal. Het Hindoeïsme is cool en is niet iets wat je alleen thuis hoeft te beleven. Op deze dag waren er inspirerende sprekers en konden de bezoekers wat opsteken bij de verschillende workshops die werden gegeven. In deze uitzending een verslag van deze bijzondere dag.

hindoejongerendag

Één van de inspirerende sprekers was Jeffrey Armstrong, deze Vedische kenner uit Canada vertelde waarom je trots op het Hindoeïsme kan zijn. Ook hield Swami Raghavanand een toespraak, hij vertelde wat de symbolische betekenis is achter de Ramayana, een van de belangrijkste Hindoegeschriften. Waarom zijn de verhalen uit de Ramayana belangrijk voor jou, nu in het heden? De laatste spreker was Tanja Jadnanansing, eindredacteur NOS Headlines en Adviseur Jongeren bij de NOS. Zij vertelde ons hoe je je carrière kan combineren met spiritualiteit. Is dit überhaupt mogelijk?

De workshops op deze dag zorgde workshopvoor een leuke afwisseling. Ajay Mangal van Art of Living legde je in een paar minuten uit hoe je moet mediteren en wat mediteren met je lichaam doet. Anouk Pappers en Inge Melink van Coolbrand legde je uit, hoe je in één minuut kan vertellen wat het Hindoeïsme inhoudt, zodat je er gemakkelijker met anderen over kan praten. Pandit Ashvan Jajairam leerde je in een paar minuten een mantra die je kracht geeft in je leven. En in andere workshops kon je in gesprek gaan met de sprekers.

En natuurlijk ontbrak het entertainment ook niet, Mahaveda Music stak bhajans in een modern jasje. Daarnaast was DJ Insane er ook om zijn muzikale talenten te tonen. En natuurlijk ontbraken ook de acteurs van Chatney.nl niet op het podium.

podium

bekijk hier een fotoreportage van deze uitzending
icon_video(134).gif Bekijk hier de promo van deze uitzending

Delen via:
comments powered by Disqus