Chatney: Special: Zo vier jij Divali!

NED 2:

Op 5 november is het weer zover, dan is het Divali. Een van de belangrijkste hoogtijdagen uit het Hindoeïsme. We weten allemaal dat Divali staat voor het licht, en dat we tegen 6 uur een diya (kaars) aanmaken en dat we daarna lekker gaan eten. Oh ja, en je moet het hele huis schoonmaken, want dat is ook belangrijk met Divali, maar waarom doen we al deze dingen? Wat is betekenis hierachter? In deze Chatney Special gaat Narsingh op onderzoek uit.

We gaan op bezoek bij Pandit Koendan, hij vertelt ons over de verschillende betekenissen rondom Divali. Met miss Divali 2009 gaat Narsingh op zoek naar alle benodigdheden die je voor Divali nodig hebt.

Lekker eten hoort natuurlijk bij Divali. Ook offer je vaak zoete spijzen met Divali aan de Goddelijke manifestaties. Maar hoe maak je deze zoete spijzen ook alweer? Narsingh gaat op bezoek bij mevrouw Autar en samen met haar maakt hij mohanbhoog, laddoos en khir.

Op straat vraagt Anil aan iedereen of zij weten wat een diya is en of zij Divali kennen. Dit levert weer grappige taferelen op. En ook vragen wij aan de kleine kinderen onder ons, hoe zij divali vieren, wat denken zij eigenlijk dat Divali betekent?

We eindigen met een optreden van muziekgroep Mahaveda, waarbij Brahma en Rashmi het liedje ‘Kom en vier Divali’ zingen.

Delen via:
Bekijk of luister het fragment
comments powered by Disqus