Hindoewijzer: Herkennen van ons pijnlichaam

Radio 5:

Eckhart Tolle is dé spiritueel leider van dit moment. Om de boodschap van Eckhart Tolle voor nog meer mensen toegankelijk te maken, schreef ervaren Tolle-coach Evert van de Ven 'Een kennismaking met Eckhart Tolle'.

Met de bij Tolle passende humor laat hij de kern van de boodschap van deze mysticus zien: hoe pijn, verdriet, angst en woede ons verhinderen contact te maken met het Nu en daarmee met ons geluk.

Het pijnlichaam is volgens Tolle een mechanisme in ons om pijn, verdriet, angst en woede te overleven. Het belangrijkste effect van ons pijnlichaam is dat we geen contact met het Nu kunnen maken, waardoor we moeilijk contact kunnen krijgen met ons eigenlijke leven. We vervreemden van onszelf en verharden naar de ander: een leven zonder hart is hard.

Volgens Tolle kan ieder mens leren zijn pijnlichaam te herkennen, erkennen en daarmee leren omgaan. Je hebt hierbij je humorvolle hart hard nodig, waarmee we de vijandige relatie die we met ons pijnlichaam hebben om kunnen zetten in een liefdevolle. Zo zetten we de stap van `overleven naar `leven , van `zinloos naar `zinvol , van `wat ons scheidt naar `wat ons verbindt .
Hindoewijzer 10 oktober 2015

Herkennen van ons pijnlichaam

Zaterdag 19.30 – 20.00 uur op Radio 5

Delen via:
comments powered by Disqus