Lotusvijver: De Maand van de Spiritualiteit

Radio 5:

Dit weekend eindigt de Maand van de Spiritualiteit, een initiatief van omroepvereniging KRO, dagblad Trouw en Uitgeverij Ten Have. De initiatiefnemers gaan er vanuit dat spiritualiteit richting kan geven ‘voor een betere omgang met de medemens, onze leefomgeving en onze planeet’.

Beluister de uitzending hier

Vanaf dit jaar organiseert de Stichting CPNB de Maand van de Spiritualiteit. CPNB staat voor Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Niet verwonderlijk dus dat er een verkiezing plaatsvindt van het meest spirituele boek van het jaar 2012. Ook heeft Jan Mulder het essay voor de Maand van de Spiritualiteit geschreven, met de titel ‘Doodstil.’ Het thema van dit jaar is Stilte.

We  nemen voor deze uitzending van de Lotusvijver een kijkje in twee boekhandels in Zwolle en in Kampen. Is er daadwerkelijk belangstelling voor de Maand van de Spiritualiteit? En over stilte gesproken. U  gaat luisteren naar een gesprek met Diana Plenckers van de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Hoe kijkt zij aan tegen dat thema ‘Stilte’ en wat is er zo spiritueel aan?

 

Delen via:
comments powered by Disqus