Internationale Dag van Yoga 21 juni 2015

Internationale Dag van Yoga 21 juni 2015

 

Open deze link voor Meditatie met Sri Ravi Shankar https://www.youtube.com/watch?v=tIjcEEgQTDc

Overal ter wereld wordt aan yoga gedaan in allerlei vormen en voor uiteenlopende doeleinden. Maar er is nooit over gesproken en gediscussieerd in internationaal verband. De Indiase premier Narendra Modi riep in een vergadering van de VN op tot het uitroepen van een Internationale Dag van Yoga. Op 21 juni 2015 vindt deze bijzondere dag voor het allereerst plaats. OHM presenteert een programma dat in het teken staat van deze speciale gebeurtenis.

Onschatbare bijdrage
In de Algemene Vergadering van de VN, noemde Modi yoga als India’s onschatbare bijdrage aan de wereld. Ook zei hij: ‘Yoga staat voor de eenheid van lichaam en geest, van gedachte en handeling, van beheersing en vervulling; voor de eenheid tussen mens en natuur en een holistische benadering van gezondheid en welbevinden.’ Een recordaantal van 177 lidstaten steunde de resolutie om een Dag van Yoga uit te roepen. India zelf kent inmiddels een Ministerie voor Yoga en Ayurveda, genaamd AAYUSH.

‘The Yoga Way’
Als voorloper van de eerste Internationale Dag van Yoga vond op 21 april het evenement ‘The Yoga Way’ plaats bij het Europees Parlement. OHM was hierbij! Hoofdspreker was Sri Sri Ravi Shankar, Humanitair ambassadeur en oprichter van The Art of Living. Zijn missie om de wereld te verenigen tot een geweldloze familie heeft miljoenen mensen geïnspireerd tot het werken aan duurzame vrede, waarin yoga een centrale rol speelt. In ons programma zijn beelden te zien van deze bijeenkomt en vertelt Shankar over deze belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van yoga.

Harmonie
De wereld is gejaagd en veeleisend. Dat heeft soms negatieve gevolgen voor de innerlijke rust. Yoga kan je weer in harmonie brengen. Hoe dat werkt vertelt Swami Atmananda, een van de leerlingen van Sri Sri Ravi Shankar. De veelzijdigheid van yoga en de kracht van de spirituele kant ervan zijn door Shankar in vele programma’s toegepast. Swami Atmananda helpt deze uit te dragen voor het vergroten van het innerlijk geluk van de mensheid. Een interview met hem in Hindoecentrum Sewa Dhaam in Den Haag.

OHM Gezin & Samenleving

Internationale Dag van Yoga

Zie o.a. interview met de ambassadeur van India, Rajesh Nandan Prasad.

Zaterdag 27 Juni 11:30 – 12:00

De herhaling op zondag 28 juni 15:00 NPO2

Delen via:
comments powered by Disqus