OHM: De geuren van de Moeder

Radio 5:

Bloemen brengen ons leven in harmonie

In het eerste  deel van het programma de Lotusvijver een gesprek met Robert van Harten. Hij is jarenlang betrokken geweest bij diverse projecten van de spirituele gemeenschap in India rondom Sri Aurobindo en de Moeder. Aurobindo Ghose, ook wel Sri Aurobindo genoemd, was een Indiase yogi, guru, hindoe-mysticus, filosoof en dichter. Over Sri Aurobindo maakte OHM in de zomer van 2013 een portret in de zomer Wereldleraren.

Sri Aurobindo leefde van 1872 tot 1950. Aurobindo begon zijn actieve leven als een van de belangrijke onafhankelijkheidsstrijders van India. Het was zijn missie om de mensheid op een hoger spiritueel plan brengen door integrale yoga. Hij werkte lang samen met de zijn gezellin Mirra Alfasa, ook bekend als de Moeder.

Robert van Harten is de eigenaar van een bedrijf dat wierook en essentiële oliën op de markt brengt onder de naam De moeder’s geuren. De Moeder, Myra Alfassa, was de vrouw die samen met Sri Aurobindo aan de basis heeft gestaan van Auroville, de stad van de toekomst, de stad in India die gewijd is aan de eenheid van de mensheid. De Lotusvijver zocht Robert van Harten op in zijn pyramide-woning in Almere. We spraken met hem over zijn fascinatie voor India, voor Auroville, maar ook voor bloemen en wierook. En niet te vergeten – de prachtige beelden van Krishna, Hanuman en Saraswati die in zijn kamer staan.

In het tweede deel van de Lotusvijver een gesprek  met Maya Gangaram Panday. Zij is vedisch astroloog en life-coach. Ze werkte jarenlang als maatschappelijk werkster. In de afgelopen jaren heeft zij zich full time gericht op haar spirituele ontwikkeling. Ze is enorm gefascineerd door de Bhagavad Gita, die ze ziet als het grootste geschenk van Krishna aan de mensheid.

Waarom? Omdat de Gita ons mensen kan leren om zin aan ons bestaan te geven. De Gita kan ons helpen ons leven goed te leiden. Maya’s  levensmissie is het delen van haar kennis en bijdragen aan positieve verandering in het leven van mensen en de wereld om haar heen.

Met de vedische astrologie wil Maya mensen dan ook helpen om richting te geven aan hun leven. U gaat luisteren naar een gesprek om de spirituele betekenis van de Vedische astrologie.

Delen via:
comments powered by Disqus