OHM: De kracht van de Stilte

NPO 2:

Wat biedt de Stilte ons?

Steeds meer mensen ervaren de kracht van de Stilte. En wie die kracht eenmaal kent, kan niet meer zonder. In de drukke, materialistische westerse maatschappij is dat een opmerkelijk verschijnsel.

Uitzending de kracht van de Stilte foto 4Uitzending de kracht van de Stilte

Steeds meer mensen zoeken hun inspiratie in de Stilte en doen bijvoorbeeld mee aan stiltewandelingen of stilteretreats van een weekend. Sommige mensen kiezen ervoor om zelfs voor onbepaalde tijd de Stilte in te gaan. Wat heeft de Stilte te bieden?

Miek Pot kan erover meepraten, na twaalf jaar in Stilte te hebben geleefd: ,,Je wordt er meer jezelf van. Bovendien is het gezond, het ruimt op. Letterlijk en figuurlijk.”

Uitzending de kracht van de Stilte 2Uitzending de kracht van de Stilte foto 3

Kunstenares Fransisca Tollenaar werkt graag op Stilteplekken. We zien haar aan het werk in de Shiva mandir in Amsterdam Zuidoost.

Gwendoline Remmerie schreef het boek ‘Stilte ontmaskert’. Zij was als klein meisje al op zoek naar de Stilte. Zij is veel in India en wordt geïnspireerd door Babaji. Regelmatig bezoekt zij de Babaji-ashram in Loenen, één van de plaatsen waar zij graag in Stilte verblijft.

Petra Speelman is een van de initiatiefnemers van de jaarlijkse Stiltedag. Ze merkt dat er steeds meer belangstelling voor de stilte is. Zij legt een verband tussen de oosterse traditie van meditatie en de huidige vormen van stilte-beoefening die wij zien in bijvoorbeeld de mindfulness.

Uitzenddatum: Zaterdag 27 december 11.30 uur NPO 2

Voor meer informatie over de personen in dit programma:

Gwendoline: www.boekenvangwendoline.com en www.omniterra.be (heeft verschillende boeken geschreven en heeft een open huis in België)

Miek Pot: http://www.miekpot.com/ (Heeft ook verschillende boeken geschreven en geeft contemplaties van 1 tot 8 dagen)

Petra Speelman: http://www.stilte-educatie.nl/ (Stilte-educatie, ook voor kinderen)

 Fransisca Tollenaar: http://www.franciscatollenaar.nl/ (Kunstenares).

 

 

 

Delen via:
comments powered by Disqus