OHM: Vedisch management

NED 2:

De Veda's zijn de heilige boeken van de Hindoes. Eeuwenlang zijn de teksten mondeling doorgegeven en pas heel erg laat op schrift gesteld. Dat maakt het lastig om te vertellen hoe oud de Veda's zijn. Feit is wel dat het de oudste teksten van de wereld zijn. De taal van de Veda's is het Sanskriet, de taal van de Ariërs, een Indo-Europees volk dat in het noorden van India heeft gewoond.

Bekijk hier de teaser:

Krishna Dvaipayana kreeg de kennis van de Veda’s door alsof hij diep van binnen rechtstreeks de stem van God hoorde. Hij kreeg informatie over de universele wetten van de natuur, het scheppingsproces, de ziel, het heelal en de uiteindelijke werkelijkheid.

Vedisch management is het leiden van een onderneming, organisatie of gezin gestoeld op de filosofie van de Veda’s. Je zou kunnen zeggen dat ‘Krishna Dvaipayana de eerste Vedisch manager was. Hij gaf inzichten en richtlijnen om een groep te leiden volgens de wetten uit de natuur voor het geestelijk en sociaal belang van alle betrokkene. Het uitgangspunt is holistisch en omvat het gehele gamma van menselijke inspanningen op het lichamelijke, geestelijke, intellectuele, sociale, ecologische en spirituele niveau om elkaar te inspireren en daardoor te groeien.

We leven in een onzekere tijd. De grenzen tussen landen worden steeds transparanter en het internet heeft al helemaal geen grenzen. In een tijd waarin alle zekerheden wegvallen is het belangrijk om terug te kunnen grijpen op de waarheid in jezelf. Hoe ga je om met jezelf en je naaste omgeving? Hoe bereik je jouw doelen en welke middelen gebruik je? Hoe pas je Vedisch Management toe in jouw leven?

Uitzending: Zaterdag 29 juni 2013, 11.30u. Nederland 2
Herhaling: Zondag 30 juni 2013, 15.00u. Nederland 2

Delen via:
comments powered by Disqus