OHM: Yoga Nidra

NED 2:

Ons dagelijks leven kent veel verplichtingen, verantwoordelijkheden en wensen. Daarnaast worden we blootgesteld aan een overmaat van informatie en amusement via radio, tv, internet, social media, etc. Zonder dat we ons ervan bewust zijn raken onze zintuigen en zenuwen overprikkeld en vermoeid. We leven vanuit een soort overdrive en innerlijke onrust.

Herhaling: Ned 2, 18 maart 2012, 15.00 – 15.30 uur

Yoga Nidra is een meditatietechniek die het leven rust en ontspanning kan geven. Deze techniek zorgt ervoor dat wij ons bevrijden van fysieke, mentale en emotionele stress. Het brengt ons dichter bij ons ware zelf. In deze uitzending brengen we een bezoek aan de Yoga Research Center in India en kijken we op een wetenschappelijke en filosofische manier naar Yoga Nidra. Het Yoga Research Center in India is een instituut dat op een wetenschappelijke manier de effecten van yoga en meditatie op het lichaam onderzoekt en bijhoudt. Regelmatig voeren zij experimenten uit met verschillende yoga en meditatietechnieken en onderzoeken zij wat het lichaam allemaal kan bereiken door middel van yoga en meditatie.

Yoga Nidra

In deze uitzending wordt onderzocht wat de effecten zijn van Yoga Nidra op het lichaam. Met Swami Mahavanam en Swami Mangalpheertam gaan 3 mensen het Nidra Yoga experiment aan.

Yoga Nidra sessie

Delen via:
Bekijk of luister het fragment
comments powered by Disqus