Chatney: Divali 2010: Chatney Hindoejongerendag

NED 2:

Vrijdag 5 november vieren miljoenen Hindoes wereldwijd het Divali feest. Divali is het feest van het licht een feest van bezinning en ook overwinning. Overwinning van het licht op de duisternis, van het goede op het kwade, van wijsheid op onwetendheid. Kortom Divali is het feest waarop je bidt en je bezint op je eigen geluk. Dit jaar viert OHM Divali op de Chatney Hindoejongerendag.

Op de Chatney Hindoejongerendag staat alles in het teken van Divali. Zo vertelt Swami Raghavanand over de verschillende betekenissen rondom Divali, vertelt de Amerikaanse Jeffrey Armstrong over de betekenis van de Goddelijke manifestatie Lakshmi. En vertelt Ajay Mangal kort over het vinden van het licht in jezelf.

Naast deze sprekers zien we ook spetterende optredens van onder andere muziekgroep Mahaveda, dansschool Natya Sudha en de klassieke muziekgroep Rishi Dhir & Ensemble. In de verschillende Hindoegeschriften staan er verschillende verhalen beschreven, in deze uitzending aandacht voor het verhaal van Narkasur en Krishna.

Uitzending
Vrijdag 5 november 2010, om 19.55 uur, Nederland 2 (25 min.)
Zondag 7 november 2010, om 15.00 uur, Nederland 2 (30min.)

Kijk voor de volledig reportage van de Chatney Hindoejongerendag om 21.00 uur naar Spirit24.

Bekijk hier de Divali webspecial.

Delen via:
Bekijk of luister het fragment
comments powered by Disqus