OHM: Zoek de verschillen (6): Brahma in India

NED 2:

De liberale Hindoestaanse Brahma hoort op Schiphol dat hij naar India - de bakermat van het hindoeïsme - gaat. Wat hij niet weet, is dat hij in een Aghori-gezin terechtkomt, dat de duistere kant van Shiva aanhangt. Aghori… dat zijn toch die mannen die mensenvlees eten en zich insmeren met as uit crematoria?

Vanaf 27 augustus zenden de Joodse Omroep, NTR en OHM op Nederland 2 in een uniek samenwerkingsverband de zesdelige dagelijkse serie ‘Zoek de verschillen’ uit. Per aflevering vertrekt steeds een andere jongere met een joodse, islamitische of hindoe- achtergrond naar een voor hem of haar onbekende gemeenschap binnen dezelfde ideologie elders in de wereld. Van tevoren weten ze niet waar ze zullen belanden: dat horen ze pas op Schiphol. Hij of zij draait een aantal dagen mee in een plaatselijke familie en wordt geconfronteerd met een andere cultuur, andere gebruiken en andere denkbeelden binnen het eigen geloof. Dat dit niet altijd even makkelijk is, zien we in deze spannende reeks.

In deze zesde aflevering hoort de liberale Hindoestaanse Brahma op Schiphol dat hij naar India – de bakermat van het hindoeïsme – gaat. Wat hij niet weet, is dat hij in een Aghori-gezin terechtkomt, dat de duistere kant  van Shiva aanhangt. Aghori… dat zijn toch die mannen die mensenvlees eten en zich insmeren met as uit crematoria?

Bekijk de promo

Lees Brahma’s blog over zijn ervaring in India

Afleveringen
27-08: afl. 1 – Mohamed in Israël (NTR)
28-08: afl. 2 – Nathan in San Francisco (JO)
29-08: afl. 3- Sadhana in Hongarije (OHM)
30-08: afl. 4 – Youval in Zuid-Afrika (JO)
31-08: afl. 5 – Marjolein in Indonesië (NTR)
01-09: afl. 6 – Brahma in India (OHM)

Delen via:
Bekijk of luister het fragment
comments powered by Disqus